IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Het restaurant

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Het restaurant   di dec 29, 2015 7:07 pm

-
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   di dec 29, 2015 7:12 pm

Patrokles stond op de afgesproken tijd voor zijn flat en wachtte geduldig op de komst van Achilles. Enkele dagen geleden had hij hem toch maar gebeld en verteld dat wat hij tijdens het feest had gezegd, ook waar was. Hij vond hem leuk. Samen hadden ze afgesproken dat ze het rustig aan zouden doen en elkaar eerst beter wilden leren kennen. Vandaar dat Achilles had voorgesteld om uit eten te gaan. Hij zou hem ophalen met zijn auto en zo naar het restaurant rijden. Speciaal voor de gelegenheid had Patrokles een pak van zijn broer geleend, dat net iets te strak zat, maar gelukkig wel paste. Achilles had hem namelijk nog gewaarschuwd dat hij er netjes uit moest zien, maar wilde niet vertellen naar welk restaurant ze zouden gaan. Patrokles merkte het allemaal wel, maar smeekte wel stiekem in zijn hoofd dat het niet te duur zou worden. Hij wilde niet dat Achilles alles zou betalen, maar hij wist eigenlijk niet of hij überhaupt een net restaurant voor één persoon kon betalen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   di dec 29, 2015 11:18 pm

Na het telefoontje van Patrokles had Achilles zijn blijdschap toch niet kunnen onderdrukken. Zelfs op de training hadden ze opgemerkt in wat voor een euforische stemming hij was. Ze hadden samen besloten het rustiger aan te doen, elkaar eerst te leren kennen voor ze stappen zouden nemen. Achilles wilde niet teleurgesteld worden en aangezien Patrokles nog nooit een relatie had gehad met een man, was het voor hem ook vast fijn om te kijken of dit wel echt was wat hij wilde. Achilles had voor hen een tafel gereserveerd bij één van zijn favoriete restaurants. Het zat op de boulevard en serveerde - naar zijn idee - de beste gerechten in heel Miami. Het was vrij chique, dus hij had Patrokles gevraagd om net gekleed te komen. Zelf was hij gehuld in pak en draaide met zijn auto de laatste hoek om. Hij zag Patrokles al staan aan de rand van de weg en stopte zijn auto. 'Uw lift is gearriveerd.' lachte hij, terwijl hij een knopje indrukte en het raampje aan de bijrijderskant naar beneden liet zakken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   di dec 29, 2015 11:26 pm

Zoals afgesproken kwam Achilles er precies om half negen aan rijden in zijn auto. Patrokles zwaaide al van verre, zodat hij kon zien waar hij stond, en grinnikte vervolgens bij zijn begroeting. 'Is het pak niet te strak? Ik heb hem van mijn broer geleend, maar hij is wat korter dan dat ik ben...' Nadat hij een rondje had gedraaid, zodat Achilles goed het pak kon zien, nam hij naast hem plaats in de auto. Zelf had hij niet eens een auto, laat staan een rijbewijs. Hij was nog nooit buiten Florida geweest, dus hij had nooit een auto nodig gehad. Het openbaar vervoer kon hem namelijk overal naartoe brengen. 'Dus waar gaan we naartoe? Je houdt me wel heel erg in spanning.' Hij grijnsde naar Achilles en kneep even kort in zijn arm als begroeting. Hij was erg blij dat ze het gedoe tijdens het feest hadden uitgepraat en dat ze allebei hadden kunnen vertellen hoe zij erover dachten. Het zorgde ervoor dat Patrokles zich op zijn gemak voelde bij Achilles en dat had hij echt maar bij weinig mensen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   di dec 29, 2015 11:41 pm

'Goedgekeurd.' lachte Achilles toen hij een rondje had gedraaid en begon te rijden toen Patrokles zat en zijn gordel om had gedaan. 'Dat zie je vanzelf wel.' zei hij met een klein, onheilspellend glimlachje en reed de weg op richting Miami Beach. Toen zijn ouders nog niet gescheiden waren, gingen ze hier altijd naartoe op zijn verjaardag. Het was van kleins af aan al Achilles' favoriete restaurant en hij kon niet wachten om het te delen met Patrokles. 'Oh, en vanavond is op mijn kosten- even dat je het weet. Als goedmakertje van vorige week.' zei Achilles, terwijl hij Patrokles aankeek. 'En daarmee wil ik het onderwerk ook meteen afsluiten.' lachte hij. 'Hoe was de rest van je week? Heb je al je werkdagen overleefd?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   di dec 29, 2015 11:47 pm

In het spiegeltje van de auto keek hij naar zijn stropdas en maakte deze los, om hem vervolgens weer dicht te knopen. Hij was erg zenuwachtig over het restaurant, vooral omdat ie er zo netjes uit moest zien. Hij was dan wel gewend om nette kleding te dragen voor zijn werk, maar daar ging ie echt niet in een zwart pak naar toe. Toen Achilles vertelde dat hij de kosten ging betalen, opende Patrokles al snel zijn mond om te protesteren, maar werd hij ook door hem gesnoerd. 'Wil je echt niet delen, Achilles? Je hoeft namelijk niets goed te maken van vorige week. Het was mijn schuld.' Hij leunde tegen de comfortabele autostoel aan en zuchtte vermoeid. 'Het was een verschrikkelijke week. Ik denk dat het komt door de vakantie die eraan komt, maar die kids zijn echt niet meer te houden. Ze weten dat ik niet heel streng ben, dus maken ze daar nogal misbruik van. Ik ben bij de directeur geroepen, omdat andere leraren hebben geklaagd dat het een zooitje bij mij is,' verzuchtte hij, waarna hij Achilles aan keek. 'En hoe gaat het bij jou? Zit je al officieel in het vaste team?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   di dec 29, 2015 11:54 pm

'Nee ik sta erop.' begon hij, terwijl hij de bocht omdraaide en stopte voor een stoplicht. 'Ik wil graag betalen vanavond. De volgende keer mag jij mij meenemen als je wilt.' zei hij met een lach en begon weer met rijden toen het groen was. Het was in Achilles' ogen niet netjes om iemand uit te nodigen en hen dan zelf de rekening te laten betalen. 'Ah, als het eenmaal vakantie is kunnen ze allemaal bijtanken en daarna gaat het vast en zeker weer goed.' verzekerde hij hem en reed de straat in waar hij moest zijn. Het was nog een eindje verderop, maar het was vrij druk, dus verminderde hij zijn snelheid. 'Nog niet, maar ik ben op de goede weg, na afgelopen wedstrijd hebben ze toch wel ingezien dat ze me in het team willen hebben. Dat gaat echter niet zo makkelijk, er gaan allemaal overleggen aan vooraf- overleg over salaris en dat soort dingen. Erg saai allemaal.' Hij wilde gewoon spelen, maar eerst moest alles geregeld worden voordat hij zijn vaste plekje in het team kon nemen. 'Maar het duurt niet lang meer.' Enthousiast glimlachte hij en reed de parkeergarage in.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 10:09 am

Patrokles zuchtte diep en besloot om er maar niet verder over door te gaan. En hij was blij dat hij het niet had gedaan, want toen ze de bocht om gingen, zag hij in de verte al een prachtig gebouw staan, dat vast het restaurant moest zijn. De mensen die hier lopen leken wel alsof ze uit een film waren gestapt en hij voelde zich vreselijk uit zijn plaats met zijn ongekamde haren en goedkope pak. Toen ze eenmaal in de parkeergarage waren, bleef hij nog even zitten en keek hij Achilles met een trotse glimlach aan. 'Ik ben echt- echt heel erg blij voor je,' zei hij, waarna hij de auto uit stapte en zijn pak recht trok. Zelfs de parkeergarage van het restaurant was mooi. Terwijl hij nog steeds nerveus aan zijn stropdas en jasje frunnikte, ging hij alvast bij Achilles staan. 'Kom je hier vaker?' vroeg hij benieuwd, terwijl hij een haar van Achilles' jasje af trok.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 10:48 am

Nadat Achilles uit de auto was gestapt en deze dicht had gedaan, trok ook hij zijn jasje even recht en knikte. 'Het was mijn favoriete restaurant als kind, mijn moeder neemt me er nog altijd mee naartoe op mijn verjaardag.' zei hij met een glimlach en keek hem aan. 'Ze hebben er echt ontzettend goed eten.' verzekerde hij hem en moest lachen bij de zenuwachtige blik van Patrokles. 'Je ziet er goed uit, niet zo onzeker zijn!' gniffelde hij en hielp hem om zijn stropdas recht te doen. 'Zo.' Na zijn sleutels weggestopt te hebben liepen ze richting het restaurant. 'Ik heb gereserveerd voor twee op de naam Pellegrino.' zei hij tegen de ober die hen begroette en vervolgens naar hun plek leidde bij het raam. Dit was zijn favoriete tafel in het hele restaurant: het gaf een prachtig uitzicht over het strand en de zee.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 11:03 am

Het hielp dat Achilles hem moed in sprak en nog zijn stropdas goed trok. 'Bedankt,' zei hij zacht, waarna hij Achilles de parkeergarage uit volgde. Misschien overdreef hij wel veel te veel, maar het was de eerste keer dat hij a. met een man op date ging, b. dat hij überhaupt weer op date ging en c. dat hij naar zo'n chique restaurant ging. Het was een opeenstapeling van dingen waar hij nerveus over was. Stilletjes volgde hij Achilles het restaurant in, waarna ze een plek aangewezen kregen en daar plaats namen. Patrokles keek bewonderend naar buiten toe, waar ze uitzicht hadden op het strand en de zee. Het was de beste plek in het restaurant. 'Dit is- het is echt heel speciaal,' zei hij oprecht, terwijl hij Achilles aan keek. Voor Achilles was het vast de normaalste zaak om hier te komen, maar Patrokles keek werkelijk waar zijn ogen uit. 'Heb je eigenlijk veel contact met je moeder? En- en misschien ook met je vader?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 11:23 am

Achilles was blij dat Patrokles het ook mooi vond en dat toverde een glimlach op zijn gezicht. Al snel kwam de ober met de menukaart aanzetten en vroeg hij meteen wat ze wilde drinken. 'Hou je van rode wijn?' Toen Patrokles knikte bestelde hij twee glazen Brunello. 'Ik ben blij dat je het zo mooi vindt.' zei hij oprecht en glimlachte kort naar hem. 'Eh- ik heb wel geregeld contact met mijn moeder ja, maar mijn vader heb ik al jaren niet meer gesproken.' De omstandigheden waardoor hij zijn vader niet meer sprak, vertelde hij er maar niet bij, dat was geen gespreksonderwerp voor een restaurant en ook niet voor een eerste officiële date. 'En hoe is de relatie tussen jou en je ouders?' vroeg hij nieuwsgierig en bedankte de ober toen hij de twee glazen wijn kwam brengen. 'Nou, zullen we maar een proosten op... op een goede eerste date?' grijnsde hij en hief zijn glas.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 11:30 am

Patrokles bladerde nieuwsgierig door het menu heen, terwijl Achilles de wijn bestelde, en zocht vervolgens nieuwsgierig op wat voor wijn het precies was. Toen zijn oog op het prijzenkaartje viel, sloeg hij het menu langzaam dicht en vormde er een brok in zijn keel. Hij kon niet geloven dat Achilles zoveel geld wilde uitgeven voor een date met... met Patrokles. Hij knikte begripvol toen het duidelijk uit Achilles' woorden werd dat hij er niet over wilde praten. Echter was er misschien niemand die hem beter begreep dan Patrokles. 'Ik heb mijn ouders nooit gekend,' zei hij, 'mijn moeder is er meteen vandaar gegaan, nadat ik was geboren, en ik bleef dus achter met mijn vader. Het was duidelijk dat hij ook niet op kinderen zat te wachten, dus hebben mijn opa en oma mij opgevoed. En zij- zij zijn enkele jaren geleden allebei overleden.' Hij glimlachte en schudde zijn hoofd. 'Maar dit zijn geen onderwerpen om nu te bespreken. Ik weet niet waarom ik erover begon.' Hij hief ook zijn glas op en tikte die van Achilles aan. 'Op een goede eerste date,' herhaalde hij met een brede grijns, waarna hij een slok van de wijn. 'Jeetje, wat is dit heerlijk,' murmelde hij met gesloten ogen, waarna hij nog enkele slokken nam. 'Ik snap dat je hier vaak komt.'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 11:42 am

Patrokles' jeugd klonk ook niet echt als een droom, maar zoals hij zelf al zei waren dit geen onderwerpen om hier en nu te bespreken. Ook Achilles nam een slok en genoot van de heerlijke smaak die de wijn gaf. 'Ik ben blij dat je het lekker vindt.' lachte hij en scande de menukaart nog eens door. Hij wist eigenlijk al wat hij zou nemen, maar toch bladerde hij altijd nog een keer door de kaart heen, gewoon voor de zekerheid. 'De truffel tagliolini is erg lekker.' raadde hij aan en sloeg zelf zijn menukaart dicht. 'Heb je nog verdere hobby's? Naast lesgeven en hardlopen?' vroeg hij nieuwsgierig en keek hem afwachtend aan. Er was veel wat ze nog niet van elkaar wisten en dit was de perfecte gelegenheid om elkaar wat beter te leren kennen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 11:49 am

Nadat hij zijn wijn weg had gezet, voordat hij het helemaal op zou drinken, scande hij het menu door. Peinzend beet hij op zijn lip, toen hij de prijzen zag, en ook nog eens het gerecht dat Achilles aanraadde. Dat kon hij toch niet zomaar bestellen... Hij besloot om later nog even verder te kijken en eerst Achilles' vraag te beantwoorden. 'Ik hou erg van lezen,' gaf hij toe, terwijl hij voorzichtig glimlachte. 'Je zou mijn huis eens moeten zien, overal liggen wel boeken. En- ehm, soms zijn er wel eens van die acties dat je voor zoveel dollar een hele dag kan reizen. Dan stap ik in een trein en dan kijk ik wel waar ik uit kom. Ik ben jammer genoeg alleen nog nooit buiten Florida geweest.' Hij wou erg graag de wereld zien, maar had er simpelweg niet genoeg geld voor. Dit was zijn manier om zoveel mogelijk te zien. 'En ik hou van dieren. Telt dat ook?' Hij moest lachen en nam een slok van zijn wijn. 'En jij dan, buiten hard lopen, football en feesten?' grinnikte hij. Hij besefte nu pas hoe weinig ze eigenlijk van elkaar wisten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 12:05 pm

'Mijn moeder wilde altijd dat ik veel las vroeger, maar ik had nooit de rust om een heel boek uit te lezen.' Nog steeds vond hij het knap dat mensen de rust ervoor konden vinden om een boek uit te lezen in een paar dagen. 'Ik sport sowieso erg veel, ik ga altijd op wintersport- snowboarden dat soort dingen.' vertelde hij. Het grootste deel van zijn dag bestond uit sporten, als hij niet aan het trainen was, deed hij meestal wel een andere sport. 'En als ik de tijd heb ben ik een fanatieke gamer.' grinnikte hij. Als hij vrij had vond hij het heerlijk om in zijn bed te blijven en de hele dag te gamen. 'Verder bestaat het grootste deel van mijn dag uit sporten- oh en ik hou van koken.' Mensen verwachtte nooit van hem dat hij van koken hield, maar hij vond het heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. 'Kan ik jullie bestelling opnemen?' De ober keek hen afwachtend aan. 'Voor mij de Tagliata Di Filetto Con Porcini E Tartufo Bianco alsjeblieft.' Achilles keek Patrokles nieuwsgierig aan en wachtte zijn bestelling af.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 12:15 pm

'Dan heb je nog geen goed boek gevonden,' glimlachte Patrokles, 'ik zal wel een keer een boek langs brengen die je zeker weten helemaal uit zal lezen.' Patrokles geloofde er in dat elk persoon de rust kon vinden om te lezen als ze een écht goed boek hadden. Nieuwsgierig luisterde hij naar de woorden van Achilles en glimlachte hij af en toe. Het verbaasde hem niets dat hij zo sportief aangelegd was. 'Je houdt van koken?' herhaalde hij verbaasd, waarna hij breed glimlachte. 'Ik hou er ook van. Wat maak je vaak?' Ondanks dat hij altijd simpele gerechten maakte, vond hij het wel heerlijk om met een kookboek in de keuken te staan. Toen de ober opnieuw kwam en de bestellingen op nam, keek hij nerveus van het menu naar Achilles en probeerde hij het gerecht te herinneren dat hij wilde bestellen. Uiteraard lukte dat niet, dus bestelde hij maar hetzelfde als Achilles. Met een rood hoofd keek hij toe hoe de ober weg liep met de bestellingen en besloot hij er maar niets meer over te zeggen. 'Oh, trouwens...' Hij begon weer breed en enthousiast te glimlachen. 'Ik ben veel te enthousiast geworden door jou en Amie en ik heb besloten om ook maar een hond te nemen,' vertelde hij, nog steeds breed glimlachend. 'Mijn oom heeft aangeboden om op hem te passen als ik een hele dag weg ben, maar ik heb geregeld dat ik nu halve dagen werk, dus hij is dan maar even alleen.'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 1:38 pm

'Succes daarmee.' De enigste boeken die hij had uitgelezen waren de boeken die hij verplicht voor school moest lezen, verder niets. 'Vooral veel Italiaans. Mijn oma komt uit Italië. Toen ik klein was gingen we daar iedere zomervakantie naar toe en dan liet ze mij helpen in de keuken. Sindsdien ben ik er eigenlijk niet meer weg te slaan.' Achilles vond alles wat Italiaans was lekker, maar hij hield vooral van zelf gemaakte pasta. 'En daarbij probeer ik natuurlijk ook op mijn voeding te letten voor mij sport, dus ik daag mezelf altijd uit. Hoe kan ik iets zo lekker mogelijk maken, maar toch super gezond.' Soms faalde hij miserabel en eindigde hij met een pizza, maar meestal kwam er wel iets goeds uit. 'En waar hou jij van? Qua koken en eten?' vroeg hij nieuwsgierig en nam nog een slokje wijn. 'Echt? Wat leuk! Weet je al wat voor een hond je wilt?' Het had Achilles altijd verbaast dat Patrokles zelf geen hond had gehad, dus dit verbaasde hem dan ook niets.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 3:07 pm

'Ik weet zeker dat ik wel iets ga vinden wat je leuk vindt,' glimlachte hij, waarna hij al snel al zijn boeken door nam in zijn hoofd. Thuis zou hij vast wel iets kunnen vinden. 'Oh, ik houd vooral van mediterraans eten. Als ik zelf niet naar de mediterraanse landen kan, dan haal ik het voedsel wel hier naartoe,' lachte hij, 'dus ik kook ook wel veel Italiaans.' Misschien kon hij weleens voor hem en Achilles koken en dat als date doen. Dat zou hem niet eens zoveel geld schelen. Of misschien konden ze wel samen koken. 'Ja, ik wil denk ik een Akita. Paar dagen is zo'n hond binnengebracht en het is werkelijk waar zo'n schat. Hij loopt steeds achter me aan en kijkt me dan met van die smekende ogen aan...' Zijn gezicht lichtte op als hij het over honden had. Hij kon niet wachten tot hij Amigo mee kon nemen naar huis. Hij keek Achilles vervolgens weer benieuwd aan. 'Houd je eigenlijk van muziek?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 3:18 pm

Achilles moest lachen. 'Nou, ik ben best benieuwd naar je kookkunsten. Volgende date mag jij voor me koken.' zei hij met een kleine glimlach. Toen Patrokles begon over de hond die hij wilde hebben knikte en lachte Achilles maar. 'Leuk!' Hij had werkelijk geen idee wat voor hond een Akita was en hoe zo'n hond eruit zag. Hij had wel wat onderzoek gedaan op internet voordat hij Amie in huis nam, maar nog steeds had hij bar weinig verstand van hondenrassen. 'Muziek? Ik hou er wel van om naar muziek te luisteren, maar ik heb verder geen muzikale talenten helaas. Het is bij sport gebleven.' lachte hij. 'Ik hou wel van wat uptempo, waar je goed op kan sporten.' Hij wist eigenlijk niet precies van welke stijl hij het meeste hield. 'En jij dan?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 3:23 pm

Hij zag de verwarring op Achilles' gezicht, dus pakte hij zijn mobiel er bij en liet hij een foto van Amigo zien. 'Dit is de hond die langs gebracht is. Hij heet Amigo,' vertelde hij met een trotse glimlach. Hij kon bijna niet geloven dat het zijn eigen hond zou worden. Toen Achilles de hond gezien had, stopte hij zijn mobiel weer weg en luisterde hij naar zijn antwoord. 'Ja, ik luister ook altijd up tempo als ik hard loop,' glimlachte hij, waarna hij merkte hoe hij zenuwachtig werd. Wat hij zou vertellen, was iets wat maar heel weinig mensen van hem wisten. 'Ik- ik heb al heel lang gitaarles en sinds paar jaar schrijf ik ook liedjes,' vertelde hij een tikkeltje verlegen. 'Ik heb wel eens gezongen tijdens een open podium, maar-' Hij haalde zijn schouders op en dronk nogmaals van zijn wijn. 'Heel goed ben ik niet hoor,' voegde hij er nog bescheiden aan toe.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 4:31 pm

Achilles moest glimlachen bij de foto die Patrokles hem liet zien. Het was een leuk beest, niet precies wat hij in gedachten had - maar hij had dan ook geen idee wat hij zich moest voorstellen. Hij vond het enkel leuk dat Patrokles ook een hond nam, dat zou hem vast en zeker goed doen. 'Echt?!' Achilles vond het soms wel eens jammer dat hij geen muzikale talenten had, maar hij zou er zijn sporttalenten niet voor willen inwisselen. 'Je snapt nu natuurlijk wel dat je me de straks iets moet laten horen.' lachte hij. Hij zette Patrokles toch thuis af en hij had zijn nieuwsgierigheid nu zo geprikkeld dat hij er niet meer onderuit zou komen. Net toen Achilles over iets anders wilde beginnen, kwam het eten en keek hij met een grijns naar zijn bord. Het zag er heerlijk uit en de geur- die was nog altijd even overweldigend. 'Eet smakelijk.' zei hij, terwijl hij een stukje van zijn filet Mignon afsneed.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 5:11 pm

Patrokles glimlachte bescheiden en voelde hoe er een beetje een gevoel van trots in zijn borst ontstond door de enthousiaste reactie van Achilles. 'Omdat jij het bent,' grinnikte hij, terwijl hij toe keek hoe de borden voor hun neer werden gezet. 'Eet smakelijk.' Achilles had gelijk gehad: het zag er heerlijk uit en de geur was geweldig. 'Het ziet er echt heerlijk uit,' zei hij oprecht, waarna hij ook een stuk van zijn filet af sneed en dit op at. In tijden had hij niet meer zo lekker gegeten. Terwijl ze verder aten, hadden ze het nog een beetje over koetjes en kalfjes, maar ze richtten zich vooral op het eten. Zo was het na een tijdje alweer op en dronk Patrokles zijn laatste beetje wijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 5:40 pm

Toen beiden hun bord leeg hadden en ze tot de conclusie waren gekomen dat ze vol zaten, vroeg Achilles om de rekening en keek hij kort naar Patrokles. 'Ik vond het echt gezellig vanavond.' zei hij oprecht en glimlachte. Toen de ober terugkwam met de rekening overhandigde Achilles zijn creditcard met de mededeling dat alle kosten op zijn rekening gezet konden worden. Het eten was wederom weer heerlijk, hij had ook niet anders verwacht en met een tevreden gevoel liep hij samen met Patrokles richting de auto. 'God, ik kan nooit genoeg krijgen van dat restaurant, als het aan mij lag at ik er iedere dag.' lachte Achilles en opende zijn auto weer. 'Hoe vond je het?'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Patrokles

avatar

Aantal berichten : 287
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 5:46 pm

Patrokles luisterde stilletjes naar het bedrag dat dit etentje had gekost en keek Achilles met grote ogen aan. Hij wilde nogmaals aanbieden om de helft te betalen, maar hij herinnerde zich de woorden van Achilles eerder en besloot dus om zijn mond te houden. Nadat hij had betaald, verlieten ze het restaurant en liepen ze richtign de auto. Patrokles liep achter hem aan en pakte voor de auto zijn arm vast, zodat hij even stil stond. Hij glimlachte breed en oprecht naar hem en drukte zacht een kus op zijn wang. 'Ik vond het ook heel erg gezellig. Bedankt dat je me hier naartoe mee wou nemen.' Voordat hij zou blozen, haastte hij zich de auto in en nam hij alvast plaats. 'Dus je wou nog even met mij mee naar mijn huis toe? Ik waarschuw je alvast, het is een troep, ik had niet verwacht dat iemand zou komen. Maar mijn gitaar moet ik vast wel tussen de troep kunnen vinden,' glimlachte hij.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Achilles

avatar

Aantal berichten : 243
Registratiedatum : 16-08-15

BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   wo dec 30, 2015 6:46 pm

Achilles glimlachte kort bij zijn kus en moest lachen toen Patrokles zich de auto in haastte. Er was iets aan zijn verlegenheid dat Achilles ontzettend aantrok. Hij wist niet precies wat het was, maar het had iets ongelofelijk schattigs. 'Geen probleem, ik doe het graag.' verzekerde hij hem en stapte ook zijn auto in, om deze te starten en de parkeergarage uit te rijden. 'Oh, vertrouw me, ik ben aardig wat gewend als het aankomt op rotzooi. Je had geluk dat toen je de kaartjes kwam halen mijn moeder langs was geweest, anders was het echt niet zo opgeruimd geweest.' Vaak was Achilles veel te moe om op te ruimen, of hij had gewoon geen zin. Als zijn moeder echter kwam, zorgde hij er wel voor dat alles er tip top schoon uitzag. 'Ik ben wel erg nieuwsgierig naar Patrokles de songwriter nu.' lachte hij en draaide de straat van Patrokles in.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Het restaurant   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Het restaurant
Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Het RPG :: Alternate Universe-
Ga naar: